Korpus: 1 kg očištěných jablek 4 dcl vody 6 lžic cukru 35 dkg dětských piškotů (jdno velké a jedno malé balení) 2 x zlatý klas Poleva: 8 dkg másla 8 dkg cukru 3 lžíce mléka 2 lžíce kakaa 1 lžíce Zlatý klas
Nastrouhaná jablka, vodu, cukr a Zlatý klas povaříme cca 3 minuty. Vznikne táhlá hmota. Dle obrázku naskádáme dětské poškoty do dortové formy a následovně polejeme jablečnou hmotou. Pištoky lze jemně pokapat rumem. Takto pokračujeme tři až čtyři vrstvy dle velikosti dortové formy. Mezi tím si připravíme vodní lázeň a v ní rozmícháme všechny ingredience na polevu. Mícháme do doby, než vznikne čokoládová poleva bez hrudek. Poslední vrstvu korpusu dortu ukončíme jablečnou hmotou. Vrch dortu polejeme rozehřátou polevou a dáme do lednice dobře prochladnout. Výsledkem naší práce by se měl stát tento osvěžující, lehký, chutný dort.